10 faktov o jedle, ktoré vás prekvapia

Zdieľať
Befunky collage 72.jpg

Veci, s ktorými sa stretávame každý deň, často môžu skrývať mnohé tajomstvá, o ktorých vie len málo ľudí. Dokonca aj zdravé jedlo nás môže vždy niečím prekvapiť. Tu je len pár fascinujúcich, prekvapivých a zvláštnych vecí, o ktorých ste zrejme ani netušili. 

1. Chilli papričky

Hlavné jedlo dňa si niekedy zvykneme ochutiť napríklad aj chilli papričkami. Ak chcete čo najštipľavejšie, nehľaďte na ich farbu. Ide totiž práve o ich veľkosť. Čím je paprička menšia, tým viac štípe.

Chilli papricky.jpg

2. Avokádo

Hoci je avokádo ľahké jedlo, skrýva aj tajomstvo, o ktorom vie len málokto. Pre človeka je naozaj zdravé, no u vtákov je to práve naopak. Aj keby ste ako chceli, nedávajte im toto jedlo. Môže byť pre ne jedovaté.

Avokado.jpg

3. Oreo keksy

Geometrický dizajn označený na keksíkoch Oreo by mal byť variantom loga Nabisco (americký výrobca týchto keksíkov a iného občerstvenia). Niektorí ľudia veria, že sa podobá na Templársky kríž. Väčšina zákazníkov však dodnes vidí tento dizajn ako štvorlístok.

Oreo.jpg

4. Banány

Môže to znieť bláznivo, ale ľudia, ktorí práve konzumujú banány, priťahujú komáre. Konkrétne vysvetlenie sa však neuvádza. Môžeme len hádať, prečo je to tak.

Banan.jpg

5. Farbenie potravín

Nie každé chutné jedlo, je aj zdravé. To každý z nás dobre vie. Ale vedeli ste aj to, že farbenie potravín spôsobuje zvýšenú hyperaktivitu u detí? Týka sa to najmä červeného alebo žltého farbiva v potravinách.

Cukriky.jpg

6. Káva

Kávové zrná nie sú v skutočnosti zrná. Sú to bobule. Presnejší názov je tzv. „bobule z kávovej rastliny“.

Kava 2.jpg

7. Čaj

Nikdy by ste nemali piť čaj, ktorý nie je čerstvo pripravený. Japonci majú príslovie: „Včerajší čaj hryzie horšie ako had.“ Studený čaj dráždi steny žalúdka tak, že to Číňania považujú za to isté ako jed.

Caj.jpg

8. Med

Med je nesmrteľný. Najstarší medový pohár je ešte stále jedlý! Bol objavený v roku 1922 Howardom Carterom v hrobe Tutanchamona. Testovali ho biológovia a zistilo sa, že je stále vhodný na konzumáciu.

Med.jpg

9. Camembert

Camembert by sa mal jesť čo najbližšie k dátumu spotreby. Nikdy však nie po ňom.

Camembert.jpg

10. Kyslá kapusta

Môžeme ju nazvať aj jedlom na chudnutie. Kyslá kapusta sa totiž stará aj o našu postavu. Jej kysnutie spôsobuje, že naše telo je dvakrát tak účinné pri spracovaní tukov, že nám pomôže schudnúť.

Kysla kapusta.jpg

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom