Festival Beats for Love predstavil nových účinkujúcich. Fanúšikovia tanečnej hudby sa majú na čo tešiť!

Zdieľať
Tt.jpg

Festival Beats for Love v posledných týždňoch zverejnil mnoho nových zahraničných headlinerov a plní tak sľub o dvojnásobne kvalitnejšom lineupe oproti minulému ročníku. Okrem už oznámených hviezd pribudli na súpisku tohto sviatku tanečnej hudby interpreti, ktorí sa radia medzi svetovú či tuzemskú elitu svojich štýlov.

Medzi novými menami je Angerfist, ktorý sa ako jeden z mála hardcore umelcov pravidelne objavuje vo svetovom rebríčku Top 100 DJs v ankete DJ Mag. Gridlok, ktorý je obrovským pojmom a legendou drum&bassu. Alebo svetové house meno číslo jedna Mark Knight  Jednou z najväčších novo oznámených hviezd je holandský hardcore umelec Angerfist. Ten sa niekoľko rokov po sebe objavuje v najprestížnejšej svetovej DJskej ankete DJ Mag na popredných miestach a v roku 2015 obsadil vo svetovej konkurencii vynikajúce 38. miesto! Okrem toho vystupuje na akciách ako Tomorrowland, Defqon.1 či Decibel Outdoor Festival a vo svojom rodnom Holandsku vypredáva halové akcie pre desiatky.

V Ostrave sa predstaví na Devastator CZ Hardcore and Hardstyle stagei, čo ocenia predovšetkým fanúšikovia tvrdších štýlov.  Nové meno sa objavje aj na jednom z najobľúbenejších pódií, ktoré sa zameriava na drum&bass. Do srdca Európy priletí americký Gridlok, ktorý je skutočným priekopníkom a zostáva jedným z najuznávanejších umelcov svojho štýlu, pričom jeho meno sa stalo synonymom pre nadčasový drum&bass. Booking festivalu boduje aj na poli house music, pretože sa tento rok podarilo dohodnúť svetové house meno číslo jedna. V lete tak do oceľového mesta dorazí svetový velikán Mark Knight z Veľkej Británie, ktorý je okrem iného majiteľom Toolroom records a Toolroom radio, ktoré počúva viac ako 13,5 milióna ľudí po celom svete. Dokonca bol raz nominovaný na Grammy!

Na svoje si však prídu aj milovníci electro house, bigroom a trance, pretože na EDM and Trance stage boli oznámení Arno Cost z Francúzska, ktorý spolupracoval aj s Davidom Guettom, či škótsky Mark Sherry, spolupracujúci pre zmenu s velikánom trance music Arminom van Buurenom. Fanúšikovia progressive trance navyše dostali skvelú správu v podobe exkluzívneho verzus setu nemeckých DJov a producentov, Ronskiho Speeda a Marca van Gale.  Prví headlineri nového Live stageu sú vonku, novinky, ale zazneli aj na techne alebo urbane  Nový Live stage, kde sa predstavia živé hudobné projekty rôznych štýlov, zaznamenáva u stálych i nových fanúšikov festivalu Beats for Love stále väčší ohlas. S oznámením vystúpenia českej skupiny Prago Union spoločne s kapelou Champion sound enormne vzrástol záujem o tento stage. Pozitívny ohlas malo aj francúzske zoskupenie Iphaze, hrajúce naživo drum&bass a bass music. Na tomto stagei dokonca vystúpi Klara., ktorá je čerstvou držiteľkou ceny Anděl v kategórii speváčka roku!

Svoju pozornosť naštartovali taktiež všetci priaznivci techna, pretože i táto scéna posilňuje v tomto ročníku už tak skvelý lineup. V Ostrave sa po prvý raz ukáže jeden z popredných svetových DJov a producentov, španielsky Cristian Varela. Jeho výpočet úspechov je enormný, ale za zmienku určite stojí víťazstvo v kategórii Best Techno DJ v ankete International DJ Awards 2013. Po prvýkrát v železnom meste Českej republiky vystúpi aj najznámejší grécky techno DJ a producent Axel Karakasis.

Na pódiu zameranom na urban pribudlo ďalšie meno dokonale ovládajúce umenie mixu. DJ Angelo z Veľkej Británie je viacnásobný šampión svojej zeme v turntablist súťažiach a časopis DJ Mag o ňom dokonca napísal, že je svetová trieda medzi týmito umelcami. Ani tento rok nebude na festivale konajúcom sa v prvý júlový víkend chýbať česko-slovenské hip hopové meno. Dorazí totiž Majk Spirit, ktorý ale bude mať vystúpenie načasované ešte za svetla, a tak nás bude čakať iná a exkluzívna atmosféra oproti predchádzajúcim ročníkom.

Usporiadatelia festivalu Beats for Love, ktorý sa koná v Ostrave v dátume 30.6. – 2.7.2016, však sľubujú ešte mnoho mien, ktoré fanúšikov nielen veľmi potešia, ale zároveň dosť prekvapia. Aktuálna cena vstupeniek je 300KČ na celý festival, a to rovnako ako každý rok sľubuje perfektnú zábavu v Industrial parku Dolní Vítkovice, nabitú skvelou hudbou, atmosférou a slnkom.

13055636_467117166831240_8302247228487897670_o.jpg

Potvrdené mená na Beats for Love 2016  SIGMA (UK), ANGERFIST (NED), Arno Cost (FRA), Audio (UK), Axel Karakasis (GRE), Cristian Varela (ESP), DJ Angelo (UK), Eskei83 (GER), Felix Kröcher (GER), Freeze (GER), Gridlok (USA), Cherry aka BreakNtune (POL), Iphaze (FRA), Klara., Kokiri (UK), Majk Spirit (SVK), Mark Knight (UK), Mark Sherry (SCO), Mike Candys (SUI), Open Tribe (AUS), Prok & Fitch (UK), Rushing Beats (UK), Stanton Warriors (UK), Tanukichi (JAP), Vandal (UK)  Adam Faz (POL), Bon Finix & Tripmain, DJ Tráva, D.M.O (SVK), Flame (SVK), Forbidden Society, Funk Moguls, Gubo (SVK), Havaya (POL), Hungry Beats, Chris Sadler, K.Sandra, Lautek, Malalata (SVK), Martin Gredner, Michael C, Mini da Minx (UK), Nozyo (POL), Pixie, Prago Union & Champion sound, Ravic, Retrograde (POL), Rido, RSS Boys (POL), Underground children, WWW Neurobeat

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom