Záhada smrti Kendricka Johnsona. Prečo bolo jeho telo vypchaté novinami?

Zdieľať
Mat.png

Dňa 11. januára 2013 bolo nájdené telo Kendricka Johnsona vo vnútri zrolovanej zápasníckej rohože v telocvični Lowndes High School v Georgii, kde bol žiakom. Predbežné vyšetrovanie a pitva ukázali, že smrť bola náhodná. Johnsonova rodina si najala súkromného patológa, ktorý mal vykonať druhú pitvu a dospel k záveru, že Johnson zomrel na poranenia spôsobené tupým predmetom.

Johnson bol nájdený v strede zrolovanej zápasníckej podložky hlavou dnu. Jeho telo bolo objavené študentmi, ktorí sa vyšplhali na vrchol zhluku rohoží, z ktorých každá merala takmer dva metre a bola meter široká. Pitva uviedla, že Johnson zomrel na polohovú asfyxiu a prípad bol uzavretý ako nehoda.

Predpokladali, že Johnson spadol do rohože pri hľadaní topánky a zomrel po tom, čo nebol schopný sa dostať von. Traja študenti povedali vyšetrovateľom, že študenti bežne hádzali spolužiakom topánky do rohoží. Keď Kendricka našli, topánky obuté nemal.

Kj_diagram.jpg
http://www.myajc.com/news/news/crime-law/federal-investigation-into-gym-mat-death-reaches-c/npTzy/ Foto: www.myajc.com

Poručík Stryde Jones, ktorý viedol vyšetrovanie uviedol :„Nikdy sme nemali dôveryhodné informácie o tom, že to nebola nehoda.“ Johnsonovho rodina spochybnila túto hypotézu. Nezávislá pitva súkromného patológa vykonaná v službe Johnsonových rodičov prišila k inému záveru. Podľa druhej pitvy bola Kendrickova smrť spôsobená tupým predmetom. Šokujúce ale bolo, že Kendrickove exhumované telo neobsahovalo žiadne orgány, ale bolo napchaté novinami. Pohrebníctvo, ktoré malo na starosti pohreb tvrdilo, že od koronera nikdy nedostali tieto orgány, pretože vraj boli zničené časom, resp. „prirodzenými procesmi“.

Kenneth Johnson, Jacquelyn Johnson
Kendrickovi rodičia žiadali prešetrenie prípadu. Foto: SITA/AP

V novembri 2013 preskúmali záznamy 290 hodín z bezpečnostných kamier školy z 35 kamier, ktoré zaznamenávali aj telocvičňu. Zistili, že páskam z dvoch kamier chýba hodina a päť minút záznamu, a druhý súbor nemá dve hodiny a desať minút záberov. Kamery boli aktivované pohybom a priestor s podložkami bol mimo záberu. Dve kamery sledovali vstup do posilňovne pred príchodom Johnsona  a záznam zobrazoval študenta pri vstupe do posilňovne pred vstupom Kendricka. Tiež tam boli niektoré deti stojace pri vstupe do telocvične. Advokáti Kendrickových rodičov vyjadrili obavy, že kamerový záznam bol upravený ako súčasť zahaľovania dôkazov.

Kendrick_johnson_gym_mat.png
By Source (WP:NFCC#4), Fair use, https://en.wikipedia.org/w/index.php?curid=42547498

Rodina Kendricka podala žalobu na školu. Advokáti rodiny tvrdia, že Johnson „bol násilne napadnutý a vážne zranený, utrpel veľkú fyzickú bolesť a duševné utrpenie, čo viedlo až k jeho smrti. „Johnson bol obeťou šikanovania a to dokonca aj v prítomnosti trénujúceho personálu a zamestnancov školy aj potom, čo sa jeho matka sťažovala na útoky na syna. Advokáti tiež tvrdia, že školskí úradníci sa nedokázali „náležite postarať o dohľad na činnosť študentov naprieč všetkými oblasťami areálu a udržať správne fungujúci videomonitorovací systém.“

Súhrnné výsledky sú založené na nedostatku dôkazov a tvrdia, že smrť Kendricka Johnsona bola výsledkom trestnej činnosti. Už sa nikdy nedozvieme, prečo by Kendrick skočil šípku pre tenisku do 6 stôp vysokej rohože, ak si ju tam sám hodil, prečo bolo jeho telo dobité a tiež kam a prečo sa stratili jeho orgány a kamerové záznamy.

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom