Do lístkového cesta zabalila jahody a upiekla svieži koláčik, ktorý zvládne každý

Zdieľať
Horizon33_2016 5 2_13 53 41.jpg

Občas sa stáva, že príde neohlásená návšteva a vy musíte narýchlo niečo vymyslieť. No a pre takéto prípady je lístkové cesto ako stvorené. Môžete z neho „vyčarovať“ aj takýto svieži a šťavnatý dezert.

Budete potrebovať:

1 lístkové cesto (cca 270 g)

120 g krémového syra alebo jemného tvarohu

50 g cukru

230 g čerstvých jahôd nakrájaných na plátky

5 g vanilkového extraktu

1 malé vajce

kryštálový cukor na posypanie pred pečením

Ako na to?

Jahody nakrájajte na plátky. Ak ste kúpili už rozvaľkané cesto, položte ho na plech vyložený papierom na pečenie. Ak je cesto v celosti, rozvaľkajte ho.

Horizon33_2016 5 2_13 47 46.png
https://www.youtube.com/watch?v=EYNsc3Wke7s Foto: www.youtube.com

V miske zmiešajte tvaroh, cukor a vanilkový extrakt.

Horizon33_2016 5 2_13 50 45.png
https://www.youtube.com/watch?v=EYNsc3Wke7s Foto: www.youtube.com

Na ceste nožom alebo kolieskom na pizzu urob šikmé rezy. V strede však nechaj aspoň 7 centimetrový neporušený priestor.

Horizon33_2016 5 2_13 51 27.png
https://www.youtube.com/watch?v=EYNsc3Wke7s Foto: www.youtube.com

Do stredu daj tvarohovú plnku a na ňu rozlož jahody.

Horizon33_2016 5 2_13 51 54.png
https://www.youtube.com/watch?v=EYNsc3Wke7s Foto: www.youtube.com

Cesto zabaľ, potri vajíčkom a posyp cukrom.

Horizon33_2016 5 2_13 52 19.png
https://www.youtube.com/watch?v=EYNsc3Wke7s Foto: www.youtube.com

Vlož to rúry vyhriatej na 200 stupňov a peč približne 25 minút do zlatohneda.

Horizon33_2016 5 2_13 53 11.png
https://www.youtube.com/watch?v=EYNsc3Wke7s Foto: www.youtube.com

Nechaj vychladnúť a šup s tým na tanier :-)

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom