Keď uvidíte, na čo sa dá použiť nálev z uhoriek, už ho nikdy nevylejete

Zdieľať
Pickled gherkins in jar, fermented food

Zavárané uhorky má doma v chladničke asi každý. No keď sa uhorky zjedia, čo urobíte s nálevom? Zrejme ho vylejete, však? No taký nálev z uhoriek môže byť veľmi užitočný.

1. Pomáha pri spálenej pokožke

Soľ, ktorú nálev obsahuje, je vraj výborná na popáleniny spôsobené slnkom. Bolestivej spálenej pokožke tak uľavíte tým, že ju jemne potriete nálevom z uhoriek.

2. Uvoľňuje svaly

Nálev z uhoriek vďaka obsahu elektrolytov, ako sú sodík a draslík, pomáha uvoľňovať naše svaly. A nebojte sa, nemusíte vypiť celý pohár, úplne postačia aj dva lyžičky rozriedené vodou.

Pickled cucumbers in jar on cutting board
http://www.thinkstockphotos.com/image/stock-photo-pickled-cucumbers-in-jar-on-cutting-board/495416393/popup?sq=pickles/R|No%20People|99907|NumberOfPeople/f=CPHVX/s=DynamicRank Foto: www.thinkstockphotos.com

3. Pomáha pri bolestiach hrdla

Uhorkový nálev môže uľaviť pri boľavom hrdle. Ak vás škriabe v hrdle, skúste si vykloktať a vypláchnuť ústa teplým nálevom z uhoriek. Vďaka soli a octu sa vyváži pH a baktérie budú zničené.

4. Hnojivo na rastlinky

Uhorkový nálev obsahuje látky prospešné napríklad pre rododenróny, ktoré potrebujú kyslú pôdu.

Bank of Pickled Cucumbers
http://www.thinkstockphotos.com/image/stock-photo-bank-of-pickled-cucumbers/529069916/popup?sq=pickles/R|No%20People|99907|NumberOfPeople/f=CPHVX/s=DynamicRank Foto: www.thinkstockphotos.com

5. Dodá chuť sendvičom

Ak máte radi obložené chlebíky, skúste ich trochu pokropiť nálevom z uhoriek. Dodáte im šťavnatosť a výbornú chuť.

Tak teda, nazdravie!

Fsf.gif
https://najky.sk/pozrite-sa-co-uzasne-pouzil-chlapik-farbicky-malovanie-veru-nebolo/?utm_source=nika&utm_medium=fb-lo&utm_campaign=facebook-lo Foto: najky.sk

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom