Vieš, v ktorých potravinách bežne nájdeš hmyz?

Zdieľať
Carrot 1085063_960_720.jpg

Jesť hmyz nie je nič pre teba? A čo ak ti povieme, že už si ho jedol?

V priebehu zberu a spracovania surovín sa naše jedlo dostáva do styku s hmyzom. Toto jedlo sa vyskytuje natoľko v kontakte s hmyzom, že je takmer nemožné, aby sme ho nezjedli aj my. Legislatíva si je veľmi dobre vedomá toho, že by bolo nemožné zakázať akúkoľvek stopu hmyzu v potrave, a tak prijala predpis, ktorý stanovuje právnu normu na množstvo hmyzu v našej strave.

Napríklad, toleruje sa 80 fragmentov kutikuly hmyzu v 100 g čokolády alebo 75 fragmentov v 50 g múky. Ďalším príkladom potraviny s obsahom hmyzu, ktorú bežne jeme alebo pijeme je pivo (najmä chmeľ, ktorý obsahuje), ale aj niektoré farbené jogurty, špenát a mnohé ďalšie!

V priemere tak zjeme približne pol kila hmyzu ročne!

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom