Miluješ karamel? Tak si dopraj tento pečený karamelový krém!

Zdieľať
Horizon33_2016 1 22_13 46 50.png

Ak máš rád karamel, tento recept ťa určite poteší. Je jednoduchý, no na výsledok si treba trochu počkať. Za to čakanie to však stojí :-)

Na topping budeš potrebovať:

1/2 šálky cukru

2 polievkové lyžice vody

Na krém:

3 vajíčka

2 šálky mlieka

1/4 cukru

1 vanilkový struk

1/2 čajovej lyžičky kukuričného škrobu

Ako na to?

Predhrej si rúru na 160 stupňov. Kým sa rúra vyhreje, zahrej v hrnčeku cukor s vodou až kým sa tekutina nezmení na zlatohnedú.

Horizon33_2016 1 22_13 39 42.png
https://www.youtube.com/watch?v=KmrtCpMfJ5A Foto: www.youtube.com

Hneď potom nalej do formy na pečenie s priemerom 18 centimetrov.

Horizon33_2016 1 22_13 40 30.png
https://www.youtube.com/watch?v=KmrtCpMfJ5A Foto: www.youtube.com

Do toho istého hrnca, v ktorom si robil karamel, nalej mlieko a pridaj vanilkový struk. Mlieko zohrej, ale pred dosiahnutím bodu varu, ho odstav a nechaj pár minút vychladnúť.

Horizon33_2016 1 22_13 41 10.png
https://www.youtube.com/watch?v=KmrtCpMfJ5A Foto: www.youtube.com

V miske rozbi vajcia, primiešaj cukor a kukuričný škrob.

Horizon33_2016 1 22_13 42 32.png
https://www.youtube.com/watch?v=KmrtCpMfJ5A Foto: www.youtube.com

Do žĺtkovej zmesi pridaj mlieko a nalej do formy s karamelom. Formu potom vlož do väčšej nádoby vhodnej do rúry a nalej do nej vodu.

Horizon33_2016 1 22_13 43 52.png
https://www.youtube.com/watch?v=KmrtCpMfJ5A Foto: www.youtube.com

Peč 45 až 60 minút a po vychladnutí vlož na noc do chladničky. Potom môžeš servírovať – krém vyklopíš a hotovo!

Horizon33_2016 1 22_13 45 30.png
https://www.youtube.com/watch?v=KmrtCpMfJ5A Foto: www.youtube.com

Pozri si návod aj vo videu:

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom