Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

10 úplne bizarných pravidiel stolovania z celého sveta! 2. časť

jedlo zvyky tit

1. V niektorých kultúrach, ako napríklad na Filipínach, v Kambodži, Kórei či v Egypte znamená dočista vyjedený tanier, že si nedostal dosť jedla. Niekoho by si tým mohol uraziť…

2. Naopak v Japonsku znamená prázdny tanier presný opak. Podobne ako u nás to značí, že ti veľmi chutilo a už viac nechceš.

 

Food-Love That Lard

 

3. Inuiti, pôvodní obyvatelia Kanady, dajú po každom jedle najavo, že im chutilo tak, že vypustia plyn – a poriadne nahlas!

4. Ak máš rád šaláty a chceš vyzerať vychovane, vo Francúzsku nesmieš listy šalátu prerezávať nožom. Správne sa majú obtáčať na vidličku.

 

Food-American Table-Iced Coffee

 

5. Keď piješ kávu v niektorých miestach Stredného východu, po dopití musíš zatriasť šálkou. Znamená to, že máš dosť – inak ti budú neustále dolievať.

6. V Tanzánii sa považuje za neslušné, keď prídeš na večeru v čas. Odporúča sa meškať 15 až 30 minút.

7. V Číne sa nepatrí na niekoho ukazovať paličkami, ktorými sa je. Považuje sa to za veľmi neslušné.

 

Sandra Ng, Ivana Wong, Matt Chow

 

8. V Anglicku by si mal jesť banán pomocou vidličky a nožíka.

9. V Taliansku by si si nemal pýtať viac syra, ako si dostal, pokiaľ ti ho neponúkli. Toľko, koľko si ho dostal napríklad na špagetách, ti prosto musí stačiť.

 

Terrorism Bananas

 

10. V Portugalsku sa nepatrí pýtať si v reštaurácii soľ a korenie, ak nie je na stole. Považuje sa to za urážku šéfkuchára.

Prvých desať zaujímavých pravidiel stolovania z iných kútov sveta, sme ti priniesli v prvej časti, ktorú nájdeš TU.

Odporúčané články

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor petraDátum 28. januára 2014Zdroj jenpromuze.cz, © NAJKY.sk, iDen Media s.r.o., SITA/AP
K téme

Odporúčame

Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...