Je toto najbeštiálnejší masový vrah? Zoznám sa s Carlom Panzramom.

Zdieľať
Desktop 1451489199.png.jpg

Od masových vrahov mohli sudcovia neraz počuť slová „Som nevinný“. A takých, ktorí sa k svojim činom priznali, veru nebolo veľa. A ešte menej bolo takých, ktorí boli na svoje zverstvá hrdí. No Carl Panzram nie je ako väčšina vrahov…

Bez štipky ľudskosti a so záľubou v zabíjaní – taký bol Carl Panzram, ktorého mnohí považujú za najsadistickejšieho vraha v histórii. A čím bol taký „výnimočný“?

Ako syn nemeckých prisťahovalcov bol Panzram odmalička tak trochu outsider. Rodičia ho zapísali do školy pre problémové deti. Tým však malému Carlovi viac ublížili ako pomohli. Zamestnanci školy boli totiž poriadni sadisti, ktorí deti za zlé správanie kruto trestali a bili. Niet sa čo čudovať tomu, že keď mal Carl 14 rokov, po návrate zo školy radšej ušiel z domu.

V dospelosti pôsobil nejaký čas v armáde, no mal problém s autoritami. Neskôr sa začal so svojou jachtou plaviť po severovýchodnom pobreží USA, a začalo sa vražedné besnenie. Panzram mal totiž záľubu v opíjaní mužov, znásilňovaní a následnom zabíjaní. Hoci znásilňoval mužov, nikdy sa nehlásil k tomu, že by bol gay. Vo svojej autobiografii napísal, že znásilňovanie používal na ponižovanie svojich obetí.

Desktop 1451489201.png.jpg
https://en.wikipedia.org/wiki/Carl_Panzram Foto: www.viralnova.com

Panzram sa napokon dostal do väzenia. No nie kvôli vraždám, ale kvôli vlámaniu. Keď ho chytili, pochválil sa aj tým, že pred časom zabil dvoch chlapcov. Ďalšiu obeť si našiel vo väzení, za čo napokon dostal trest smrti. V cele smrti dokonca odmietol pomoc od organizácie za ľudské práva, ktorá mu mohla pomôcť. Panzram napokon skončil so slučkou na krku. Obesili ho v roku 1930 a ešte predtým, ako naposledy vydýchol, stihol katovi napľuť do tváre a vykríknuť: „Želám si, aby malo ľudstvo jeden krk a moje ruky okolo neho.“ Keď sa ho spýtali, či má nejaké posledné slová, povedal na adresu kata: „Áno, pohni si, ty bastard. Zabil by som tucet ľudí zatiaľ čo sa tu s tým se*ieš!“

Carl Panzram napísal autobiografiu, v ktorej sa všetkými svojimi činmi chválil. „Počas svojho života som zabil 21 ľudí, spáchal som tisícky vlámaní, lúpeží a znásilnil som viac ako tisíc mužov. Ani jeden z týchto činov neľutujem,“ vyhlásila táto beštia.

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom