Dominika Mirgová vydala svoj tretí štúdiový album Armáda

Zdieľať
2 1.jpg
Michal Petrík

Dominika Mirgová prináša na trh svoj tretí štúdiový album, na ktorom sa podieľala autorsky, ale aj producentsky. Armáda je venovaná fanúšikom speváčky, ktorí na jej novinku čakali dva roky. Koncepčný album rozpráva príbeh od začiatku do konca, pričom v skladbách speváčka povzbudzuje k sebavedomiu, rovnosti medzi ľuďmi a snaží sa svojim mladým nasledovateľom byť pozitívnym vzorom.

“Armáda vznikala dlhšie, ako som čakala, ale chcela som aby bol album dokonalý a verím, že ľudia budú naň reagovať pozitívne,” prezradila mladá mamička, ktorá sa snaží skĺbiť prácu s materstvom, čo je tak isto téma, ktorú v rámci svojej tvorby rieši: “Ženy dokážu robiť oboje, ak majú okolo seba ľudí, ktorí im vytvoria podmienky. Ja mám manžela, rodičov, ktorí mi pomáhajú doma a skvelý tím v rámci mojej profesie. Som za to vďačná a verím, že v skladbe Pódium, kde túto vec riešim, sa nájdu aj ostatné pracujúce ženy, ktoré poznajú ten pocit, kedy chcú byť na dvoch miestach naraz, ale musia sa rozhodnúť,” vysvetľuje Dominika, ktorá figuruje ako autorka textov a hudby pri väčšine skladieb.

Cover pic michal petrik.jpg
Michal Petrík

“Dozrela som, veľa sa v mojom živote za posledné dva roky zmenilo, chcela som, aby sa to odzrkadlilo aj v mojej hudbe. Som mladá, som úspešná, mám aj neprajníkov, vypočula som si veľa názorov, ale dnes viem, čo je dôležité a čo nie. A podľa toho veci aj riešim. Nie som dokonalá, ale filtrujem čo počujem a filtrujem aj ľudí okolo seba,” vysvetlila. Album nazvala Armáda preto, že jej fanúšikovia sú jej oporou a vždy za ňou stoja, v dobrom, aj zlom: “Sami si vymysleli názov #dominizers, začali mi spontánne posielať fotky s dvoma čiarami na tvári, ktoré v klipe Tu sme boli znázorňujú rovnosť. Tento motív sa pre nich stal natoľko silným, že sme na ňom postavili celý album, Tí najvernejší sú dokonca súčasťou bookletu.”

Na albume Armáda spolupracovala speváčka s osvedčeným tímom v zložení Randy Gnepa a Miro Jaroš, ale aj s Billym Hollywoodom, Rakbym, Elpem, Marekom Dankom, českým spevákom Pavlom Caltom, či nováčikmi Ien Echo a BigFoot, či JL Beats. “Všetko sú to vynikajúci umelci, mám pred nimi obrovský rešpekt a patrí im veľká vďaka, lebo bez ich vkladu by album nebol aký je. Pre mňa dokonalý,” doplnila.

5.jpg
Michal Petrík

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom