Ruský experiment so psom. Podarilo sa Rusom vytvoriť zombie?

Zdieľať
Dogbot_001.jpg

V novembri 1943 tisíc amerických vedcov na Manhattane videlo na videozázname, ako bolo mŕtve zviera privedené späť k životu. Išlo o pokus realizovaný sovietskymi biológmi.

Podivný experiment mal prebiehať takto. Najskôr vedci odčerpali krv z tela psa a pätnásť minút po tom, čo jeho srdce prestalo biť, načerpali krv späť do neživého tela so strojom nazývanom autojector, ktorý slúžil ako umelé srdce a pľúca. Čoskoro pes začal dýchať a jeho srdce začalo biť. Počas dvanástich hodín bol pes na nohách, vrtel chvostom, štekal, úplne sa zotavil.

Film vysvetlil prácu skupiny ruských vedcov pod vedením Dr Sergeja Bryukhonenko na U.S.S.R. Ústavu experimentálnej fyziológie a terapie v Moskve. Vedeckí diváci si mysleli, že toto dielo mohlo posunúť veľa údajných biologických nemožností do sféry možného. Dva ďalšie psy, na ktorých bol experiment vykonaný v roku 1939 sú údajne stále živé a zdravé.

Autojector môže tiež udržiavať psie srdce biť mimo jehotela. Oddelenú psiu hlavu udrží nažive tak, že hlava sa vie oblízať, mykať ušami, ale len po dobu asi 15 minút-  potom sa krv odstredí a začnú sa rozpadať telesné bunky.

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom