5 dôvodov, pre ktoré by si si mal dať okamžite kúsok čokolády!

Zdieľať
Food 993503_640.jpg

Pre mnohých z nás je čokoláda niečo, čoho sa nikdy nevieme prejesť. Čokolády totiž nikdy nie je dosť a hoci sa z nej priberá, rozumné množstvo tejto dobroty môže byť pre naše telo prospešné. Takže nezabúdaj, všetko s mierou! :-P

1. Je dobrá pre tvoje srdce

Podľa niekoľkých štúdií tmavá čokoláda chráni proti kardiovaskulárnym ochoreniam. Štúdia univerzity v San Diegu ukázala, že ľudia, ktorí konzumovali 50 gramov tmavej čokolády denne počas dvoch týždňov, mali nižšiu hladinu cukru aj zlého cholesterolu v krvi. Ďalší výskum v Austrálii dokázal, že denná konzumácia tmavej čokolády môže zabrániť infarktu.

2. Chráni pokožku pred UV žiarením

Nemeckí vedci zistili, že konzumácia tmavej čokolády, ktorá obsahuje flavanoidy, chráni pokožku pred slnečným žiarením.

Chocolate 183543_640.jpg
https://pixabay.com/sk/jedlo-dezert-%C4%8Dokol%C3%A1da-993503/ Foto: pixabay.com

3. Je bohatá na minerály

Kakao, z ktorého sa čokoláda vyrába, je bohaté na minerálny, ako sú horčík, sodík, želez0, vápnik a zinok.

Chocolate 1023317_640.jpg
https://pixabay.com/sk/jedlo-dezert-%C4%8Dokol%C3%A1da-993503/ Foto: pixabay.com

4. Pomáha pri chronickej únave

Britská štúdia preukázala, že konzumácia kvalitnej čokolády má priaznivý vplyv na ľudí trpiacich syndrómom chronickej únavy.

Chocolate 567234_640.jpg
https://pixabay.com/sk/jedlo-dezert-%C4%8Dokol%C3%A1da-993503/ Foto: pixabay.com

5. Robí nás šťastnými

Americká štúdia preukázala, že ľudia, ktorí jedia čokoládu sú šťastnejší ako tí, ktorí sa jej vyhýbajú.

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom