Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Chcete maškrtiť úplne bez výčitiek? Vyskúšajte čokoládovú tortu s fazuľou a bez štipky múky.

Img_6162.jpg
5
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: vintagekitchennotes.com

Napadlo by vám, že by ste si mohli dopriať skvelý šťavnatý čokoládovú dezert bez výčitiek svedomia z toho, že ste zjedli niečo kalorické a nezdravé?

Budete potrebovať:

225 g tmavej horkej čokolády

200 g opečených vlašských orechov

200 g kokosového alebo trstinového cukru

1 a pol šálky červenej fazule z konzervy (môže byť aj uvarená fazuľa, ktorú si pripravíte doma)

6 vajce

štipka soli

Ako na to?

Rúru si predhrejeme na 180ºC a maslom alebo olejom jemne vymastite tortovú formu s priemerom 25 centimetrov.

Vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu a v mixéri rozmixujte orechy s 1/4 hrnčeka cukru. Presypte to misky a rozmixujte fazuľu, ku ktorej postupne pridáte žĺtky a roztopenú čokoládu. Z bielkov a štipky soli vyšľahajte tuhý sneh.

Img_6015.jpg
vintagekitchennotes.comFoto: vintagekitchennotes.com

K bielkom postupne pridávajte zvyšnú cukor a následne pridajte štvrtinu čokoládovej zmesi. Jemne premiešajte vareškou a postupne pridávajte aj zvyšok čokoládovej zmesi. Na záver primiešajte mleté orechy.

Img_6017.jpg
vintagekitchennotes.comFoto: vintagekitchennotes.com

Cesto potom nalejte do vymastenej formy. Aby sa cesto neprilepilo, môžete formu vystlať papierom na pečenie. Pečieme 50 minút až hodinu.

Img_6115.jpg
vintagekitchennotes.comFoto: vintagekitchennotes.com

Po vychladnutí sa môžeme s chuťou pustiť do tejto dobroty :-)

Img_6152.jpg
vintagekitchennotes.comFoto: vintagekitchennotes.com

Odporúčané články

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor PejaDátum 22. augusta 2016Zdroj vintagekitchennotes.com © NAJKY.sk, iDen Media s.r.o

Odporúčame

Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...