Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
reklama:

Chcete maškrtiť úplne bez výčitiek? Vyskúšajte čokoládovú tortu s fazuľou a bez štipky múky.

Img_6162.jpg
Foto: vintagekitchennotes.com

Napadlo by vám, že by ste si mohli dopriať skvelý šťavnatý čokoládovú dezert bez výčitiek svedomia z toho, že ste zjedli niečo kalorické a nezdravé?

Budete potrebovať:

225 g tmavej horkej čokolády

200 g opečených vlašských orechov

200 g kokosového alebo trstinového cukru

1 a pol šálky červenej fazule z konzervy (môže byť aj uvarená fazuľa, ktorú si pripravíte doma)

6 vajce

štipka soli

Ako na to?

Rúru si predhrejeme na 180ºC a maslom alebo olejom jemne vymastite tortovú formu s priemerom 25 centimetrov.

Vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu a v mixéri rozmixujte orechy s 1/4 hrnčeka cukru. Presypte to misky a rozmixujte fazuľu, ku ktorej postupne pridáte žĺtky a roztopenú čokoládu. Z bielkov a štipky soli vyšľahajte tuhý sneh.

Img_6015.jpg
vintagekitchennotes.comFoto: vintagekitchennotes.com

K bielkom postupne pridávajte zvyšnú cukor a následne pridajte štvrtinu čokoládovej zmesi. Jemne premiešajte vareškou a postupne pridávajte aj zvyšok čokoládovej zmesi. Na záver primiešajte mleté orechy.

Img_6017.jpg
vintagekitchennotes.comFoto: vintagekitchennotes.com

Cesto potom nalejte do vymastenej formy. Aby sa cesto neprilepilo, môžete formu vystlať papierom na pečenie. Pečieme 50 minút až hodinu.

Img_6115.jpg
vintagekitchennotes.comFoto: vintagekitchennotes.com

Po vychladnutí sa môžeme s chuťou pustiť do tejto dobroty :-)

Img_6152.jpg
vintagekitchennotes.comFoto: vintagekitchennotes.com

Odporúčané články

reklama:
reklama:
reklama:

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor PejaDátum 22. augusta 2016Zdroj vintagekitchennotes.com © NAJKY.sk, iDen Media s.r.o

Odporúčame

Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...