Nevieš, čo s jablkami? Takto ich nakrájaj, daj do rúry a urob si výborný dezert!

Zdieľať
Horizon33_2015 11 11_12 48 54.png

Jeseň je sezónou jabĺk a ak ťa už nebaví dookola jesť štrúdle či almás pite, vyskúšaj tento jednoduchý, no výborný recept!

Na jednu porciu budeš potrebovať:

1 jablko

1 lyžicu roztopeného masla

1 lyžicu hnedého/trstinového cukru

1/2 lyžice škorice

plátok zamrazeného masla

3 lyžice hladkej múky

1 lyžicu kryštálového cukru (môže byť aj trstinový či hnedý)

Jablko najskôr ošúp, prekroj na polovicu a vyber jadrovník. Potom si na polovičkách urob zárezy tak, aby si jablko úplne neprekrojil

Horizon33_2015 11 11_12 48 54.png
https://www.youtube.com/watch?v=drpszE5PKVk Foto: www.youtube.com

Do rozpusteného masla pridaj 1 lyžičku cukru a škoricu a premiešaj

Horizon33_2015 11 11_12 53 27.png
https://www.youtube.com/watch?v=drpszE5PKVk Foto: www.youtube.com

Jablká polož na zapekciu misku a vzniknutou zmesou ich dobre ponatieraj. Peč na 200 stupňoch 20 minút.

Horizon33_2015 11 11_12 49 23.png
https://www.youtube.com/watch?v=drpszE5PKVk Foto: www.youtube.com

Medzitým si zamrznuté maslo pokrájaj na drobné kocky.

Horizon33_2015 11 11_12 53 58.png
https://www.youtube.com/watch?v=drpszE5PKVk Foto: www.youtube.com

Tie zmiešaj s múkou a cukrom.

Horizon33_2015 11 11_12 54 22.png
https://www.youtube.com/watch?v=drpszE5PKVk Foto: www.youtube.com

Vyber jablká z rúry a posyp ich zmesou.

Horizon33_2015 11 11_12 54 52.png
https://www.youtube.com/watch?v=drpszE5PKVk Foto: www.youtube.com

Daj opäť piecť na 15 minút.

Horizon33_2015 11 11_12 55 3.png
https://www.youtube.com/watch?v=drpszE5PKVk Foto: www.youtube.com

Servíruj so zmrzlinou alebo fajnovou domácou šľahačkou.

Tit1.png
https://www.youtube.com/watch?v=drpszE5PKVk Foto: www.youtube.com

Pozri si recept aj na videu:

https://www.youtube.com/watch?v=drpszE5PKVk

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom