Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Školáčka skúmala, aký je rozdiel medzi čistou vodou a vodou zohriatou v mikrovlnke! Zabíja nás mikrovlnná rúra?

day3-2

Vedel si o tom, že mikrovlnka mení molekulárnu štruktúru jedla či vody? Pozri sa na pokus, ktorý dokázal, že voda zohriata v mikrovlnke, zabila rastlinu!

Tento experiment urobila školáčka na základke v Sussexe a bol vlastne jej projektom do súťaže.

Postupovala tak, že si najskôr prefiltrovala vodu a rozdelila ju na dve časti – jednu časť nechala prevariť na sporáku a druhú časť prevarila v mikrovlnke. Keď voda vychladla, poliala ňou dve rovnaké rastliny.

Vľavo je rastlina poliata vodou z mikrovlnky:

clippings2

Školáčka tak chcela zistiť, či sa pri zohrievaní potravín v mikrovlnke mení ich štruktúra. Po 9 dňoch dospel jej experiment k zaujímavému záveru – rastlina, ktorú polievala vodou z mikrovlnky, jednoducho zahynula.

day1-2

day3-2

Jej pokus preto zopakovali aj ďalší žiaci a výsledok bol vždy rovnaký. Ako teda vplýva mikrovlné žiarenie na potraviny?

day5-2

day7-2

Počas zohrievania jedla v mikrovlnke sa menia jeho štruktúry a naše telo ich potom nevie rozpoznať. Ničia sa tak vitamíny, proteíny aj minerály a vznikajú pri tom radiolytické látky, ktoré v prírode nenájdeme.

day9-2

 

Práve tieto látky si naše telo buď uloží v tukových bunkách, alebo sa ich rýchlo zbaví.

Odporúčané články

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor petraDátum 8. júla 2014Zdroj © NAJKY.sk, iDen Media s.r.o., rense.com
K téme

Odporúčame

Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...