Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
reklama:

Školáčka skúmala, aký je rozdiel medzi čistou vodou a vodou zohriatou v mikrovlnke! Zabíja nás mikrovlnná rúra?

day3-2

Vedel si o tom, že mikrovlnka mení molekulárnu štruktúru jedla či vody? Pozri sa na pokus, ktorý dokázal, že voda zohriata v mikrovlnke, zabila rastlinu!

Tento experiment urobila školáčka na základke v Sussexe a bol vlastne jej projektom do súťaže.

Postupovala tak, že si najskôr prefiltrovala vodu a rozdelila ju na dve časti – jednu časť nechala prevariť na sporáku a druhú časť prevarila v mikrovlnke. Keď voda vychladla, poliala ňou dve rovnaké rastliny.

Vľavo je rastlina poliata vodou z mikrovlnky:

clippings2

Školáčka tak chcela zistiť, či sa pri zohrievaní potravín v mikrovlnke mení ich štruktúra. Po 9 dňoch dospel jej experiment k zaujímavému záveru – rastlina, ktorú polievala vodou z mikrovlnky, jednoducho zahynula.

day1-2

day3-2

Jej pokus preto zopakovali aj ďalší žiaci a výsledok bol vždy rovnaký. Ako teda vplýva mikrovlné žiarenie na potraviny?

day5-2

day7-2

Počas zohrievania jedla v mikrovlnke sa menia jeho štruktúry a naše telo ich potom nevie rozpoznať. Ničia sa tak vitamíny, proteíny aj minerály a vznikajú pri tom radiolytické látky, ktoré v prírode nenájdeme.

day9-2

 

Práve tieto látky si naše telo buď uloží v tukových bunkách, alebo sa ich rýchlo zbaví.

Odporúčané články

reklama:
reklama:
reklama:

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor petraDátum 8. júla 2014Zdroj © NAJKY.sk, iDen Media s.r.o., rense.com
K téme

Odporúčame

Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...