Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Skvelý recept na Sacher tortu. Upečte si doma tento obľúbený čokoládový dezert.

Horizon33_2016 8 18_12 15 38.jpg
Foto: www.youtube.com

Sacherova torta je jedným z najobľúbenejších a najznámejších dezertov na svete. Vymyslel ho v roku 1832 Franz Sacher na počesť prince Metternicha vo Viedni. No a od tých čias si tento elegantný dezert s marhuľovou plnkou a čokoládovou polevou získal obrovské množstvo fanúšikov.

Na cesto budete potrebovať:

7 vajec

150g masla

120g práškového cukru

150g horkej čokolády

štipka soli

vanilkový extrakt

120g kryštálového cukru

160g polohrubej múky

Plnka:

450g marhúľ

135g kryštálového cukru

1 čajová lyžička citrónovej šťavy

1 čajová lyžička vody

Čokoládová poleva:

200g horkej čokolády

250g kryštálového cukru

160ml vody

Ako na to?

Predhrejem si rúru na 180 stupňov. Tortovú formu s priemerom 23 centimetrov vymastíme maslom a vysypeme múkou.

Vo veľkej miske zmiešame maslo s práškovým cukrom, pridáme žĺtky a vanilkový extrakt.

Horizon33_2016 8 18_12 4 43.jpg
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Medzitým si rozpustíme čokoládu vo vodnom kúpeli a následne ju prilejeme do maslovej zmesi.

Horizon33_2016 8 18_12 6 0.jpg
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Vyšľaháme bielky so štipkou soli, postupne pridáme práškový cukor a zľahka primiešame k čokoládovej zmesi. Postupne po troškách pridávame múku.

Horizon33_2016 8 18_12 13 14.jpg
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Cesto nalejeme do formy a dáme piecť na 45 až 50 minút.

Horizon33_2016 8 18_12 14 9.jpg
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Upečené cesto necháme vychladnúť a medzitým si pripravíme marhuľový džem. Marhule nakrájame na malé kúsky, pridáme cukor, vodu a citrónovú šťavu a dáme do hrnca. Privedieme k varu a varíme približne polhodinu.

Horizon33_2016 8 18_12 13 49.jpg
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Potom prepasírujeme a naplníme tortou. Džemom potrieme aj boky a vrch torty.

Horizon33_2016 8 18_12 14 49.jpg
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Necháme polhodinu odstáť a potom polejeme polevou. Tú si pripravíme tak, že z vody a cukru uvaríme cukrový sirup – vodu a cukor povaríme asi päť minút. Potom odstavíme a pridáme nalámanú čokoládu.

Horizon33_2016 8 18_12 15 5.jpg
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Polevu nalejeme na tortu, necháme hodinu odstáť a potom môžeme podávať aj s trochou nesladenej šľahačky.

Horizon33_2016 8 18_12 15 53.jpg
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Pozrite si postup aj vo videu:

Odporúčané články

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor PejaDátum 18. augusta 2016Zdroj www.youtube.com © NAJKY.sk, iDen Media s.r.o

Odporúčame

Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...