Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tomuto sa hovorí dokonalý koláčik! Priprav si ho pomocou tohto jednoduchého receptu!

trillionaire-bars-1
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: lecremedelacrumb.com
reklama:
reklama:

Aj tebe sa stáva, že už len pri pohľade na nejaké jedlo alebo koláč sa ti zbiehajú sliny? Lebo my sme ich pri tomto koláčiku nevedeli zastaviť :-D Vyzerá naozaj úžasne a ak miluješ sladké, tak toto je veľmi dobrá voľba. Veď kombináciou čokolády a karamelu sa nikdy nemôže nič pokaziť! :-) A recept nie je až taký zložitý, že by si to nezvládol aj ty.

Na prípravu budeš potrebovať:

Čokoládový korpus:
1/2 hrnčeka zmäknutého masla
1 hrnček cukru
1 hrnček kakaa
štipku soli
1/2 lyžičky vanilkovej esencie
2 vajcia
1/2 hrnčeka múky

Karamelová vrstva:
1 hrnček karameliek
2 lyžice smotany

Vanilkový cookie krém:
1/2 hrnčeka zmäknutého masla
1/4 hrnčeka kryštálového cukru
1/2 hrnčeka hnedého cukru
2 lyžice smotany
1/2 lyžičky vanilkovej esencie
3/4 hrnčeka múky (múka sa nebude piecť, takže ak chceš, môžeš použiť aj pomleté piškóty)
štipku soli
1/2 hrnčeka strúhanej mliečnej čokolády alebo čokoládových čipsov
1/4 hrnčeka ovsených vločiek

Čokoládová poleva:
1 hrnček strúhanej mliečnej čokolády (alebo čipsov)
2 lyžice smotany

http://lecremedelacrumb.com/2014/01/trillionaire-bars.html
lecremedelacrumb.comFoto: lecremedelacrumb.com

Postup:
1. Predhrej si rúru a priprav si formu na pečenie (veľkosť približne 20 x 20 cm). Formu vymaž maslom a posyp múkou alebo použi papier na pečenie.
2. Cesto na korpus si pripravíš tak, že vymiešaš maslo s cukrom. Pridaj kakao a soľ, premiešaj. Potom pridaj vanilku a vajcia. Vymiešaj dohladka. Napokon zľahka vmiešaj múku a dôkladne premiešaj. Cesto vylej do pripravenej formy a peč 15 – 20 minút.
3. V hrnci alebo vo vodnom kúpeli na strednom ohni zmiešaj karamelky a smotanu a nechaj roztopiť a zmiešať dokopy.
4. Karamelovú zmes nalej na upečený korpus a vlož do chladničky, aby karamel stuhol.
5. Na krém si najskôr vyšľahaj maslo s cukrom, potom vmiešaj vanilku a smotanu. Pridaj múku a soľ a miešaj, kým sa všetko dôkladne nespojí. Napokon primiešaj čokoládu a ovsené vločky.
6. Vanilkový krém natri na stuhnutú karamelovú vrstvu.
7. V mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli roztop čokoládu so smotanou a nalej na vanilkový krém. Nechaj v chladničke minimálne 2 hodiny, aby všetko poriadne stuhlo. Potom môžeš podávať! :-)

Múky sa vo vanilkovom kréme nemusíš vôbec obávať. Počas tuhnutia v chladničke nasaje vlhkosť a získa zaujímavú štruktúru, ktorá sa do tohto receptu veľmi hodí :-)

reklama:
reklama:

Odporúčané články

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor AďaDátum 20. augusta 2015Zdroj lecremedelacrumb.com © NAJKY.sk, iDen Media s.r.o.
K téme ,
reklama:
reklama:
reklama:

Odporúčame